Cookbook 245 CCD opnamen


De opnamen op deze pagina werden gemaakt met een zelfgebouwde Cookbook 245 CCD Camera. De telescoop was op een op de pool afgestelde Superpolarismontering geplaatst. Tijdens de belichting liep de montering zonder volgcorrecties. Dit kan er gemakkelijk bereikt worden met een kleine (130mm oftewel 5" f 11.5), Schmidt-Cassegrain telescoop van goede kwaliteit! Bedenk dat dit de eerste proefopnamen zijn, langere belichtingstijden en beter volgen geven nog veel betere resultaten. Meer informatie over het zelf bouwen van een Cookbook Camera is te vinden op Richard Berry's homepage.


Ik ben een tijdje bezig geweest om de camera om te bouwen naar luchtkoeling maar ben daar mee gestopt toen ik met de Audine CCD Camera ben begonnen. Informatie over het luchtkoelingsproject.

Image of Comet Hale Bopp

De linker opname van komeet Hale Bopp werd gemaakt met een 50mm f1.8 35mm-cameralens op de Cookbook 245 Camera. Het is een combinatie van 10 afzonderlijke 1.5 sec belichte opnamen die werden opgeteld met Richard Berry's Multi245 software. Ze werden behandeld met een Gammalog Unsharp Mask in Berry's CB245. De camera stond op een gewoon fotostatief. Het plaatje aan de rechterkant is dezelfde opname, Rank Processed met de CB245 software om details zichtbaar te maken.Image of M51 (Whirlpool Galaxy)Image of M64 (Black Eye Galaxy)

De opname van M64 (Black Eye Galaxy) is met dezelfde apparatuur gemaakt als die van M51en bestaat uit negen opnamen van een minuut.


Voor informatie over OPTICONŽ telescopen: POLGRON B.V.

Laatste update 31 juli 2000